ABUS

Minden emlő más: Létezik zsíros, tömör és vegyes típusú emlő

Mit jelent az emlő denzitás?

Az emlő zsír- és kötőszövetekből áll. Egyes nőknél a zsírszövet van túlsúlyban, míg más nőknél a kötőszövet. Amikor a kötőszövet van túlsúlyban, akkor nevezik az emlőt tömörnek vagy sűrűnek. A mammográfia képeken a kötőszövet fehér színű, s mivel a csomók is fehér színnel jelennek meg felvételen, elfedhetik azokat.

Az Invenia ABUS-t arra fejlesztették ki, hogy segítsen az orvosoknak megtalálni a sűrű mellszövetben elrejtőzött daganatos sejteket, melyeket a mammográf készülékekkel nem lehet kiszűrni.

Amennyiben tömör emlővel rendelkezik, ahogy a nők 40%-a, az ABUS (Automatizált Emlő Ultrahang) vizsgálat növelheti a daganatos sejtek kimutatását. Az Invenia ABUS és a mammográf vizsgálat együttesen világos értékelést adhat a dense emlőtípussal rendelkező nőknek.

A 2D-s vagy 3D-s mammográfia vizsgálatoktól eltérően, melyek sugárzással történnek, az Invenia ABUS hanghullámok segítségével készíti el a mellszövet 3D-s képeit. Ez bármilyen emlőtípussal rendelkező nőknek ajánlott automata emlődiagnosztikai ultrahangkészülék, amely az emlő szűrését a mammográfiával együttesen elvégezve igyekszik a kóros elváltozást kiszűrni.